UITBREIDING SCHOOL GIJZEGEM

  • Gijzegem_1
  • Gijzegem_2
  • Gijzegem_3
  • Gijzegem_4

UITBREIDING FREINETSCHOOL DE SPEELPLANEET GIJZEGEM MET NIEUWBOUW KLASSENBLOK.

Scholencampus ‘De Speelplaneet’ voor kleuter- en lager onderwijs bevindt zich op een groot groen domein. 2 verouderde paviljoenen met leslokalen, die niet meer voldoen aan de vooropgestelde fysische normering, worden afgebroken en vervangen door een frisse nieuwbouw met vier klaslokalen, een sanitair blok en een polyvalente binnenruimte. Ingeplant naast het speelbos en het grasveld, integreert het lage volume zich perfect in haar groene omgeving. De plint en de dakrand worden uitgevoerd in een grijze zichtbetonomranding die volledig rondloopt.De veelhoekige vorm en het ritme in de gevel van de betonnen kolommen afgewisseld met rode baksteenvlakken in wildverband geven het geheel een speels karakter.

De klaslokalen omringen de centrale speelruimte, zodat ze niet alleen volop genieten van zonlicht en het groene uitzicht, maar ook rechtstreeks met de groene omgeving in contact staan. De multifunctionele kastenwanden (voor het ophangen van de jasjes van de kinderen en voor het bergen van materiaal etc.) creëren een afscheiding tussen de speelzaal en de klassen, met hier en daar een binnenraam die de ruimtes visueel verbindt. Een lage keermuur met begroeide draadafsluiting bakent de speelplaats af en vangt het niveauverschil in het terrein op.

© 3D-presentatie ontwerp architect Ineke Verbruggen GO!