PARKING HET GETOUW

NIEUWBOUW PARKING HET GETOUW GENT

laureaat wedstrijd

Het nieuwe parkeergebouw biedt plaats aan een 40-tal dienstwagens en een 350-tal personenwagens voor de pendelaars die werkzaam zijn in de omliggende bedrijven op de vml. UCO-site.
Het gebouw is opgebouwd als een hellingsgarage, wat inhoudt dat er geen sprake is van een opeenstapeling van horizontale plateaus met daartussen een korte hellingbaan, maar dat de vloerplaten van elke halve verdieping op zich licht hellend zijn uitgevoerd. Op die manier ontstaat een heel aangename, open en overzichtelijke parkeerruimte.
Het nieuwe gebouw met zijn 6 verdiepingen steekt boven de omliggende gebouwen uit en bepaalt het beeld op het einde van de nieuwe Getouwstraat. Daarom werd gekozen voor een groene gevelbegroeiing aan de kopse kanten, die aansluiting vindt bij het naastgelegen groene gebied. Geen deprimerend volume in grijs beton, maar een groene en levendige eyecatcher voor de site. Vanuit de plantenbakken in cortenstaal banen de groenblijvende planten zich een weg naar boven. Wanneer men de parking omhoog rijdt, kijkt men zo steeds uit op het groen. Via de open buitentrap langs de groene gevel, kan men genieten van het uitzicht over de omgeving.
Het gelijkvloers, dat dienstwagens voor diverse stadsdiensten herbergt, wordt aan het zicht onttrokken door een roestbruine metalen spijltjesstructuur.

Comments are closed.