VERBOUWING KANTOREN BXL

  • CEI-DeMeyer: Kantoorgfebouw Floreal-Germinal, Watteeuwstraat 2-8, 1000 Brussel
  • CEI-DeMeyer: Kantoorgfebouw Floreal-Germinal, Watteeuwstraat 2-8, 1000 Brussel
  • Baro,Germinal, watteeusstraat
  • Watteeustr_4
  • Baro,Germinal, watteeusstraat
  • CEI-DeMeyer: Kantoorgfebouw Floreal-Germinal, Watteeuwstraat 2-8, 1000 Brussel
  • Baro,Germinal, watteeusstraat
  • CEI-DeMeyer: Kantoorgfebouw Floreal-Germinal, Watteeuwstraat 2-8, 1000 Brussel
  • Baro,Germinal, watteeusstraat
  • CEI-DeMeyer: Kantoorgfebouw Floreal-Germinal, Watteeuwstraat 2-8, 1000 Brussel
  • Watteeustr_31

Met deze grondige renovatie wou de bouwheer de huidige functies bestendigen binnen een nieuwe duidelijke planopbouw. De huidige constellatie achter de gevel was als het ware organisch gegroeid doorheen verschillende aanpassingen en kleinere verbouwingen, waardoor een onoverzichtelijk geheel was met veel doorsteekjes en trapjes. Op sommige plaatsen leek het gebouw dan ook een doolhof. De verbouwing voorziet in het duidelijk structureren van het geheel waardoor er onder meer naar (brand)veiligheid een belangrijke verbetering gerealiseerd wordt.

Het project voorzag in een duidelijke herstructurering van het geheel op het gebied van planopbouw, volumetrie en verdiepingspeilen.

Hiertoe werd er een grondige afbraak en heropbouw doorgevoerd. Enkel de voorgevel en de dragende scheidingsmuren werden behouden. Het geheel is voorzien van nieuwe vloeren en een nieuwe achtergevel. Wat de planopbouw betreft zijn de ruimtes herschikt aan de voorgevel. De gangen zijn achteraan voorzien. Deze nieuwe hoofdlayout biedt een duidelijke structuur en is een enorme verbetering voor de werking en de brandveiligheid.

Ook het achtergebied werd vernieuwd. Er is een plat dak in gradins voorzien die het kleine niveauverschil opnemen. Deze gradins blijven weg van de gemeenschappelijke muur van de achterliggende bebouwing.

De gevels van de bestaande panden zijn volledig gerenoveerd: De steenachtige materialen gereinigd, het schrijnwerk vervangen, de metalen elementen gerenoveerd of gereconstrueerd.

foto's © BARO & Wouter Rawoens

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren